Nu Jawbone niet langer consumentenwearables ontwikkelt, maar medische apparaten, is het de vraag wat de precieze plannen van het bedrijf zijn. Bronnen van financieel persbureau Bloomberg blijken wel een idee te hebben. Het persbureau heeft een investeringspitch weten te bemachtigen uit oktober 2016 die erop wijst wat Jawbone van plan is.

Medische wearables Jawbone

Het lijkt erop dat Jawbone van plan was om technologie van Spectros Corp. te gebruiken om een armbandje te maken die de gezondheid van je hart in de gaten houdt. Daarvoor wilde het bedrijf een reeds bestaande oximeter in gebruik nemen. Die meet aan de hand van wit licht of er voldoende bloed door je lichaam stroomt. Zo kan het apparaat volgens Bloomberg bepalen of iemand mogelijk een hartaanval krijgt.

Voor de ontwikkeling van het apparaat zou Jawbone willen samenwerken met Microsoft. Dat zou de apparaten en software uitrollen naar zakelijke klanten wereldwijd. De medische informatie die de apparaten verzamelen zouden verder gesynchroniseerd worden met de kalender en mailprogramma’s van Microsoft. Gebruikers zouden op die manier bericht moeten krijgen wanneer ze bijvoorbeeld moeten eten of even bewegen.

Er zijn ook andere producten aangetroffen in de pitch. Zo zouden er speciale wearables ontwikkeld moeten worden die de bloeddruk van mensen meten, een wearable voor mensen met diabetes en lag er een abonnementsdienst van 7 dollar per maand in de planning die fysieke tekenen van stress in de gaten moest houden.

Maar komen die Jawbone-producten er wel?

De hamvraag is of de producten er wel komen. Bloomberg benaderde Microsoft, maar kreeg geen reactie. En Jawbone liet weten dat de plannen verouderd zijn en geen reflectie bieden van zijn plannen. In een reactie liet het weten:
"The documents -- if legitimate and not doctored -- are nearly a year old, and are for a different company with a different business plan and different product line than the company we are currently operating."

Het is niet zeker hoeveel anders die plannen ondertussen zijn. Jawbone wil zichzelf in elk geval opnieuw uitvinden en geen tijd en middelen meer steken in de consumentenproducten. Toepassingen voor de medische sector, zoals Bloomberg die uiteenzet, zijn dan ook wel interessant.