Het schijnt zo te zijn dat accessoiremaker Jawbone heeft onderzocht hoe het bedrijf zichzelf het beste kon verkopen, als we de geruchten mogen geloven. De fabrikant staat bekend om zijn audioproducten en zijn fitnesstrackers.

'Jawbone probeerde zichzelf te verkopen'

Accessoiremaker Jawbone, bekend om zijn koptelefoons en fitnesstrackers, schijnt te hebben onderzocht of het bedrijf zichzelf kon verkopen. Dat melden althans enkele geruchtenmakers. Dat is geen gekke gedachte, omdat de fabrikant het al maanden financieel moeilijk heeft. Dit staat te lezen in een verslag van de website The Information.

Jawbone, the iconic but long-troubled wearable electronics maker, in recent months has approached at least one hardware manufacturer about possibly selling itself, according to a person with knowledge of the discussion.

There are other signs the company, which primarily makes bracelet-like fitness trackers, isn’t in great shape. Jawbone recently told one of its business partners it couldn’t make an August payment deadline, according to a document reviewed by The Information.


De laatste tijd heeft het bedrijf het ook moeilijk. De concurrentie op de markt voor (simpele) fitnesstrackers is moordend, met succesvolle productlanceringen van onder meer Fitbit. Maar ook smartwatches bieden basale trackmogelijkheden aan, waardoor de concurrentie er niet minder om wordt. Eerder gaf het bedrijf nog aan dat de fitnesstrackers het nog prima doen op de markt.