Tech Insider is met een opmerkelijk bericht naar buiten gekomen. Het medium heeft vanuit betrouwbare bronnen vernomen dat Jawbone is gestopt met het produceren van zijn UP fitness trackers en dat het bedrijf zijn overgebleven inventaris aan een derde partij heeft verkocht.

Jawbone verkoopt voorraad

Jawbone werd in de afgelopen jaren bekend met zijn UP fitness trackers: de UP Move, de UP2, de UP3 en de UP4. Toch schijnt het bedrijf moeite te hebben met de verkoop van de trackers en dat dwong de wearable-maker ertoe om ze met een forse korting te verkopen aan een reseller. Alleen op die manier kon het bedrijf de inkomsten binnenhalen die het nodig had om het bedrijf draaiend te houden.

Op dit moment is het nog onduidelijk of Jawbone weer aan de slag gaat met het maken van de UP trackers. Tech Insider verduidelijkte wel dat het bedrijf de wearable markt niet verlaat. De UP fitness trackers zijn nog gewoon te koop. Jawbone heeft alleen zijn overgebleven inventaris verkocht. Tot op heden wilde de maker van de fitness trackers niet reageren op de berichten van het eerdergenoemde medium. Fortune weet op zijn beurt weer te melden dat Jawbone af wil van zijn speakerdivisie. Ook daarop wilde het bedrijf niet reageren. In november ontsloeg het bedrijf achter de UP-wearables al 15 procent van zijn personeel.