Jawbone heeft in een reactie laten weten de wearablesmarkt niet te gaan verlaten. Het bedrijf reageert op geruchten die eerder deze week waren verschenen. Volgens het geruchtencircuit zou de fabrikant van fitnesstrackers de markt willen verlaten.

Jawbone blijft actief op de markt voor wearables

Een vertegenwoordiger van Jawbone, een fabrikant van fitnesstrackers, heeft gereageerd op het gerucht dat het bedrijf de markt voor wearables zou willen verlaten.
Jawbone has not ceased working on the production of UP products nor do we intend to. Each and every employee is currently focused on the design, development, marketing and production of either our current, or our next generation, UP wearables product line.

De fabrikant is dus niet gestopt met het ontwikkelen en produceren van fitnesstrackers, ook is het bedrijf dat niet van plan. Het klopt inderdaad dat het inventaris is verkocht aan een derde partij, die de trackers gaat verkopen, maar dat betekent niet het einde van Jawbone op het gebied van fitnesstrackers. Wellicht dat het bedrijf last heeft van wat stevige concurrentie (zoals Fitbit of Apple), maar dat kan betekenen dat er een andere kant van de markt kan worden bediend. De fabrikant zou mogelijk werken aan een wearable voor je gezondheid.