Vanaf eind februari kun je een pre-order plaatsen voor de HTC Vive Pre. Mocht je dat van plan zijn, zorg dan dat je kamer in elk geval groot genoeg is. De virtual reality-headset vergt namelijk veel van de gebruiker en zijn omgeving.

Is je kamer groot genoeg voor de HTC Vive Pre?

Vanaf eind februari kunnen consumenten een pre-order plaatsen voor de HTC Vive Pre, een virtual reality-headset van consumentenelektronicafabrikant HTC en gameplatformhouder Valve. Maar voordat je dat gaat doen, bedenk dan wel of je aan alle eisen voldoet die de fabrikant stelt aan de gebruiker - en zijn omgeving. HTC heeft namelijk de gebruikershandleiding van het apparaat al online gezet en daarin is te lezen dat je flink wat ruimte nodig hebt om echt in virtual reality rond te wandelen.

Gebruikers hebben namelijk een vrije oppervlakte van 1,5 bij twee meter nodig. In dit gebied mag er geen meubelstuk staan. Wel moet je pc met de vijf meter lange kabel in de buurt staan, zodat je vrij rond kunt lopen. Daarnaast dienen ramen en spiegels ook afgeschermd te worden (evenals andere bronnen van direct zonlicht). De base stations, die je positie binnen vr meten, dienen vijf meter van elkaar verwijderd te zijn en aan de muur worden opgehangen. Het is nu nog de vraag of gamers de ruimte hebben of de moeite willen doen.