De smartwatch van fabrikant Kairos heeft een doorzichtig scherm, zodat je ook kunt zien hoe laat het is wanneer het display uit staat. Het scherm gaat alleen aan wanneer je een notificatie van je smartphone verwacht.

Smartwatch van Kairos met doorzichtig scherm

Smartwatches zijn tof. Daar zijn een hoop mensen het over eens. Verschillende bedrijven, zoals Huawei, Apple en Google, doen nu hun best de slimme horloges het niveau van 'toffe gadgets' te laten ontstijgen, door met allerlei apparaten, software en apps op de markt te komen, die mensen ervan moeten overtuigen dat een smartwatch nu heeft. Net zoals de smartphone nu heeft, maar ook een proces door moest voordat het gros van de (westerse) bevolking zo'n uitgebreide telefoon dagelijks op zak heeft.

kairos-smartwatch-groot

Echter, de smartwatch heeft in het algemeen één probleem. En dat is wanneer het scherm uitstaat (ter batterijbesparing), je een metaal of plastic apparaat aan je pols hebt hangen die op dat moment nergens goed voor is. Het bedrijf Kairos heeft daar in hun visie het antwoord op gevonden: een smartwatch met een doorzichtig scherm. Dat doorzichtige scherm gaat alleen aan wanneer de gebruiker een notificatie ontvangen via zijn smartphone. Staat het scherm uit, dan heb je gewoon een analoge klok tot je beschikking.

Het design van het horloge laat misschien nog wat aan de verbeelding over, maar het idee klinkt in elk geval lichtelijk futuristisch. Bovendien kan dit het probleem ook oplossen van de abatterijduur van een moderne smartwatch (los van de Pebble), die vaak net (nog geen) dag meegaat. De smartwatch van Kairos werkt met Android, iOS en Windows Phone, kan worden gebruikt als fitnesstracker, heeft een ARM cortex M4-processor en gaat vijf tot zeven dagen mee. Het horloge kost, afhankelijk van de materialen, tussen de 549 en 1249 dollar.