De Kardia Band is een accessoire voor de Apple Watch, die een hartslagmeter van medische kwaliteit toevoegt aan het arsenaal van het horloge. De Band is nu nog niet te koop, maar al wel vast te bestellen voor een bedrag van 229 euro.

Kardia Band voor Apple Watch

De Kardia Band is accessoire voor de Apple Watch, die een hartslagmeter van medische kwaliteit toevoegt aan de functionaliteit van de populaire smartwatch. De Band is nu nog niet te koop, maar al wel vast vooruit te bestellen voor een bedrag van 229 euro. Het bedrijf AliveCor is verantwoordelijk voor de accessoire, geleid door ex-Google senior vicepresident van engineering Vic Gundotra. De Apple Watch heeft al een hartslagmeter aan boord, maar dat is een optische variant. Die is minder accuraat dan de Kardia.

De Kardia Band is ook geen vervanger voor een fitnesstracker, maar een heus middel om hartkwalen mee op te sporen. Daarmee kan bijvoorbeeld voorkomen worden dat een persoon een hartaanval krijgt. AliveCor maakt gebruik van een elektrodiagram, ook wel EKG of hartfilmpje genoemd. Dit is momenteel de meest accurate methode voor het meten van de hartslag. Alle data wordt verzonden naar de AliveCor companion-app, die vervolgens de gegevens kan delen met de Gezondheids-applicatie op de Apple Watch.

De verwachting is dat de Kardia Band in november zal worden verscheept.