Op 24 mei schreven we al een bericht over een nieuwe productlijn die Pebble had gelanceerd op Kickstarter. Daarbij konden liefhebbers alvast hun slag slaan en een Pebble 2, een Pebble Time 2 en een Pebble Core pre-orderen om het bedrijf zo te kunnen helpen om de wearables echt op de markt te kunnen brengen. De campagne is een groot succes geworden.

Pebble haalt 12,7 miljoen dollar op

Inmiddels is er een einde gekomen aan de campagne op Kickstarter en is het resultaat bekend. Het bedrijf heeft geld gekregen van ruim 66.000 liefhebbers. Het totaalbedrag is geëindigd op 12.779.754 miljoen dollar. Omgerekend een bedrag van ruim 11,5 miljoen euro. Het bedrijf kan dan ook aan de slag met het op de markt brengen van de drie gloednieuwe smartwatches.

Dat het project een groot succes zou worden op Kickstarter, werd overigens al enigszins verwacht. Al na zeventig minuten werd het doel van één miljoen dollar behaald. Uiteindelijk hebben liefhebbers 36 dagen de tijd gehad om hun slag te slaan. Vroege vogels die geld neergelegd hebben voor een van de drie genoemde smartwatches, zullen wel nog even geduld moeten hebben. De Pebble 2 kan vanaf september verwacht worden, de Time 2 wordt in november verstuurd en de Core wordt begin volgend jaar pas geleverd.