De eerste modellen van de Oculus Rift zijn inmiddels aangekomen bij de backers van het Kickstarter-project. Ook staat er al een aantal op eBay... Daar gaan de virtual reality-brillen natuurlijk weg voor hoge prijzen.

Oculus Rift staat nu al op eBay

Eerder deze week was het dan eindelijk zo ver: de Oculus Rift kwam aan bij de eerste backers van het Kickstarter-project. Oculus-oprichter Palmer Luckey bracht zelfs het eerste exemplaar eigenhandig naar een backer toe. Helaas heeft nog niet iedereen de bril mogen ontvangen - voor sommige mensen gaat dit ook nog wel even duren. De bril is gewild en mensen kijken naar hun ervaringen uit - maar dat geldt niet voor iedereen. Sommige backers hebben de Kickstarter Edition van de Oculus Rift-bril namelijk al op verkoopsite eBay gezet.

Momenteel vind je enkele modellen van het apparaat op eBay. In veel gevallen gaat het om een development kit, maar daar tussen staan ook de consumentenversies. Die versies staan voor hoge bedragen op de website - soms is het bedrag bijna drie keer zo hoog als Oculus zelf vraag voor de bril. Eén bril kost zelfs al meer dan 1500 euro... Voor dat bedrag kun je straks een Oculus Rift plus benodigde pc kopen, maar daarvoor moet je nog even geduld hebben. Oculus wil tussen nu en juli van dit jaar alle bestelde brillen hebben uitgeleverd.