Wie een Apple Watch gaat kopen wanneer de verkoop begint -24 april bij onze oosterburen- kan kiezen uit een beperkt aantal soorten en kleuren horlogebandjes, afhankelijk van het model. Maar wat is nou de fun van het rondlopen met een horloge waarvan er miljoenen anderen zijn? Adappt is een nieuw project op Indiegogo waarmee je je eigen horlogebandje kunt uitkiezen en kunt gebruiken met Apple Watch. Zo creëer je een écht unieke Apple Watch.

Nog persoonlijker

In het filmpje dat bij de campagne hoort leggen de bedenkers van Adappt treffend uit waarom ze aan de slag gegaan zijn met het project. In de keynote waarin de Apple Watch gepresenteerd werd zei Tim Cook namelijk dat de Apple Watch het meest persoonlijke apparaat zou zijn dat Apple tot op heden gemaakt heeft. Maar waarom kan je dan niet zelf kiezen hoe je horloge eruitziet?

Adappt

Adappt schuift in de gleuf die Apple ook gebruikt voor haar eigen bandjes voor de Apple Watch. Via een gebruikelijk mechanisme is het vervolgens mogelijk om een horlogebandje te bevestigen. Wie Adappt besteld via de Indigogo campagne ontvangt twee Adappt bevestigingen: een voor de bovenkant van het horlogebandje, en een voor de onderkant.

Design

Adappt is ontworpen door vier Italiaanse design studenten, en ik moet zeggen, het product ziet er gelikt uit. Er zijn geen onnodige fratsen uitgehaald, en antislip onderdelen zijn niet te zien. Adappt is in meerdere kleuren en soorten verkrijgbaar. De goedkoopste versie is van plastic, maar er zijn ook versies van metaal en zelfs met een gouden coating.

Voortgang

Adappt is momenteel nog een Indiegogo project. Zodra het project de financiering rond heeft, er is op dit moment ongeveer 10 van de 50.000 Dollar opgehaald, kan de productie beginnen, waarvan de producenten al uitgekozen zijn. Wil je de Adappt als eerste gebruiken, dan is het nu tijd om het project te financieren zodat je in juni 2015 je Adappt ontvangt.