gii is een wearable die zwemmers en surfers moet behoeden voor verdrinking, als ze in het open water in problemen komen. Uit de pols-wearable komt een soort airbag die de watersporter boven water houdt.

Eén slimme functie

Kingii ziet er ietwat vreemd uit. Anders dan alle andere wearables, die vooral slimme functies bezitten die in combinatie met een smartphone worden benut. Kingii is een veiligheids-wearable die verder geen slimme functies heeft. Maar het is wel een slim apparaat; zwemmers en surfers hoeven geen zwemvest meer aan met deze Kingii om de pols.

Surfplank

Het werkt als volgt. Als een surfer van zijn surfplank valt in volle zee en zijn board niet meer kan bereiken, kan met één simpele beweging een hendel worden overgehaald, waarna een met CO2 gevuld drukflesje razendsnel een knaloranje airbag opblaast. Daar hangt ook een fluitje aan, zodat anderen gewaarschuwd kunnen worden. De van stevig materiaal geproduceerde, knaloranje ballon is natuurlijk al genoeg om van ver in de kijker te lopen, dus dat helpt ook. De Kingii kan, eenmaal opgeblazen, 48 uur in die staat blijven. Meestal genoeg tijd om gered te worden.

Kingii 1

CO2

Als de Kingii eenmaal is gebruikt, hoeft hij niet te worden weggegooid. De ballon kan weer worden opgevouwen en de eigenaar hoeft alleen maar een nieuw CO2-drukflesje aan te schaffen. Dan is hij de volgende keer weer veilig als hij het water op of in gaat.

Indiegogo

Kingii is nog niet te bestellen. Het bedrijf erachter zoekt nog investeerders via crowdfundingsite Indiegogo. Wie voor 63 dollar intekent, kan erop rekenen dat hij een Kingii toegezonden krijgt zodra deze arm-airbags in productie gaan.