Mocht je een recente variant van de Apple Watch hebben, dan is het vanaf nu mogelijk een nieuwe software-update te downloaden. Het gaat om watchOS 4.3.1. Voordat je echter kunt beginnen met downloaden, dien je nog wel eerst even de nieuwste iOS-versie op je iPhone te installeren.
 

Download watchOS 4.3 voor Apple Watch

Eigenaars van een Apple Watch kunnen vanaf nu watchOS 4.3.1 downloaden. De update staat vooral in het teken van het oplossen van problemen die gebruikers zijn tegengekomen. Sommige Apple Watches komen namelijk niet meer verder dan het opstartscherm wanneer ze opnieuw zijn opgestart. Mocht je dit probleem herkennen, dan doe je er goed aan nu meteen je smartwatch te updaten, zodat het probleem kan worden verholpen en je het apparaat weer kunt gebruiken. Check hieronder hoe je de update snel op je Apple Watch zet.

Voordat je kunt beginnen met updaten, dien je ervoor te zorgen dat je iPhone met een wifi-netwerk verbonden is. Ook moet de Apple Watch opgeladen worden tijdens het updaten. Je dient tenminste vijftig procent energie over te hebben voordat je het updateproces start. Daarnaast dient je iPhone de nieuwste versie van iOS te hebben (klik daarvoor hier). Heb je dat gedaan, dan kun je vanuit de applicatie op de smartphone het updateproces starten. Wil je meer lezen over de nieuwe Apple Watch Series 3? Check dan dit artikel.