Atmotube is een kleine wearable die constant de luchtkwaliteit meet. Het kleine apparaatje, zo groot als een kleine aansteker, kan aan een sleutelbos worden gehangen. De resultaten worden in realtime weergegeven op een verbonden smartphone of tablet.

Air Pollution Tracker

Er bestonden al van zulke 'air pollution trackers', maar die waren vooral voor wetenschappelijk onderzoek. De Atmotube is voor consumenten bedoeld en het apparaatje zal dan ook binnenkort op de markt komen.

Verbonden met app

De Atmotube wordt verbonden met een app die niet alleen de luchtkwaliteit meet, maar de gemeten kwaliteit ook aan gps-locatie koppelt en op een openbaar toegankelijke kaart plaatst. Een beetje zoals Waze doet met verkeersinformatie, die ook door gebruikers van deze app zelf met andere gebruikers wordt gedeeld.

Batterijduur

De kleine wearable, die niet om de pols kan worden gedragen, ziet eruit als een minieme schoorsteen. Hij wordt aangedreven door een batterij die het een maand volhoudt alvorens hij moet worden opgeladen.

Waarschuwing

Elke zestig seconden snuift de Atmotube de lucht op, om die vervolgens door te meten en van een classificatie te voorzien in de app op de verbonden smartphone of tablet. Mocht de lucht echt heel erg ongezond zijn, dan stuurt Atmotube een waarschuwingsnotificatie naar de smartphone en dan is het zaak voor de eigenaar om zich snel uit de voeten te maken.