Kokoon is een slimme bluetooth koptelefoon die je slaap verbetert. Door de Kokoon 's nachts op te zetten, worden niet alleen geluiden uitgefilterd, maar wordt ook de slaap gemonitord, beter dan met een wearable, vinden de makers.

App op smartphone

De Kokoon is verbonden met een smartphone die de slaap gedetailleerd monitort. Niet alleen wordt onderscheid gemaakt tussen lichte en diepe slaap, ook worden de perioden waarin je wakker ligt gemonitord en vastgelegd, en de zogeheten rem-slaap (waarbij je ogen snel heen en weer bewegen). Zo weet je 's ochtends precies hoeveel slaap je hebt gekregen en hoe de kwaliteit daarvan is.

Slaapkwaliteit verbeteren

Die kwaliteit van de slaap is iets waar Kokoon verbeteringen in tracht aan te brengen. De Kokoon is ook een gewone koptelefoon die met technologie van Onkyo is uitgerust, voor de beste audiokwaliteit.

EEG-sensor

In de band van de koptelefoon zit een eeg-sensor verborgen. Dit zijn elektroden die, op de schedel geplaatst, de hersengolven kunnen monitoren en zo kunnen ontdekken of er wordt geslapen en hoe het zit met de diepte daarvan.

Kickstarter

De Kokoon is nog niet in de handel. Het product wordt nu op Kickstarter aangeboden voor crowdfunders, die voor 229 dollar een exemplaar kunnen reserveren en voor 409 euro twee exemplaren. Als het product uitkomt, zijn crowdfunders de eersten die ze toegestuurd krijgen. Dat zal ergens eind dit jaar gebeuren, belooft Kokoon.