Sony heeft een nieuw soort koptelefoon aangekondigd. Deze heeft speakers aan de buitenkant zitten, die muziek naar boven afspeelt, zodat alleen de drager die kan horen. Zo kun je toch privé naar je muziek luisteren, zonder oordopjes of een grote koptelefoon.

Dit is de Sony N: een koptelefoon die je oren niet aanraakt

Sony heeft de Sony N aangekondigd: een koptelefoon met speakers aan de buitenkant. Je hoeft dus geen oordopjes in te doen of een koptelefoon op te zetten om de muziek te horen - maar de mensen om je heen horen jouw muziek ook niet. Het idee achter deze bijzondere wearable is dat je nog steeds je omgevingsgeluiden kunt horen, bijvoorbeeld wanneer je op de fiets zit, terwijl je naar je muziek luistert. Desondanks kun je er wel speciale oordopjes op aansluiten, die in het midden een gat hebben - zo hoor je de omgeving dus nog steeds.

sony-n-oordop

Ook is er een camera aanwezig in de wearable en kun je hem aansturen met je stem, door het commando 'Arc' te gebruiken. Over de Sony N wordt gezegd dat de muziek prima te horen is en wanneer iemand anders hem draagt, je wel iets hoort, maar niet veel. Daarnaast is het zo dat stemcommando's met moeite werken wanneer er een luidruchtige omgeving is. Wellicht dat Sony nog de tijd neemt om die problemen op te lossen. Echter is op dit moment niet duidelijk of de Sony N-wearable ook daadwerkelijk wordt uitgebracht.