Er is een nieuw gerucht verschenen over de lancering van zowel Android Wear 2.0 als de twee nieuwe LG-smartwatches waar samen met Google aan gewerkt wordt. De lancering van de producten zou namelijk zijn vervroegd.

Android Wear 2.0 en nieuwe LG-smartwatches

Techjournalist Evan Blass heeft via Twitter naar buiten gebracht dat de lancering van Android Wear 2.0 en de nieuwe LG-smartwatches, waar samen met Google aan gewerkt wordt, zijn vervroegd. Voorheen werd de datum 9 februari genoemd, maar het is nu dus volgens de geruchtenmaker 8 februari geworden. Dat is aanstaande woensdag. Blass was ook degene die de datum van 9 februari naar buiten had gebracht. Of de beste man gelijk heeft, horen we in elk geval deze week. Is er geen nieuws deze week, dan had de techjournalist het mis.

De smartwatches zouden geen Google-merk gaan krijgen en in plaats daarvan door het leven gaan als de LG Watch Sport (249 dollar) en Watch Style (349 dollar). De grote variant krijgt een 1,38″-scherm, terwijl de kleine een display krijgt van 1,2-inch. Verder krijgt de Sport meer werkgeheugen (768 tegenover 512 in de Style), een sim-kaartsleuf, hartslagmeter en gps. De Style krijgt die features niet, maar wel een IP67-certificatie. De Sport krijgt een IP68-variant. Ook zou alleen de grote Sport worden voorzien van een nfc-chip, voor betalingen.