Leap Motion, een bedrijf bekend om het volgen van handen in virtual reality, heeft een nieuw prototype van een augmentedrealitybril laten zien. Deze bril zal minder dan honderd dollar kosten om op grote schaal te produceren; maar of er een consumentenversie aankomt valt nog te bezien.

Leap Motion presenteert eigen augmentedrealitybril

Leap Motion is een bedrijf dat vooral bekend staat om zijn handregistratie (hand tracking) in virtual reality. Maandaag heeft het bedrijf plannen onthuld voor een nieuw platform gebaseerd op die handregistratie. Dat systeem wordt Project North Star genoemd. Binnen dat project valt onder meer een augmentedrealitybril die nog een honderd dollar moet kosten wanneer je hem op grote schaal zou fabriceren. Op de bril zit een tracker voor je handen, waardoor je met objecten in augmented reality de interactie aan kunt gaan.
 
Project North Star is echter geen nieuwe consumentenheadset. Ook zal Leap Motion geen versie aan ontwikkelaars gaan verkopen. In plaats daarvan geeft het bedrijf de benodigde hardwarespecificaties vrij, evenals de benodigde software, als een opensourcelicentie. Het bedrijf hoopt dan dat andere fabrikanten hiermee aan de haal gaan en in staat zullen zijn toegankelijke augmentedrealitybrillen te produceren. Ook wil Leap Motion de discussies over hoe zo'n bril eruit moet zien, gaan verleggen naar hoe de ervaring in augmented reality moet zijn.
 
De bril, zoals die wordt beschreven op de eigen website van Leap Motion, beschikt over twee snel verversende schermen van 3,5-inch, met een maximale resolutie van 1.600 bij 1.440 pixels. Verder moet de bril een kijkhoek van 95 graden verticaal en 70 graden horizontaal aanbieden. De camera voor het volgen van de handen zal beschikken over een veel breder veld. Die camera kan je handen namelijk 180 graden horizontaal en verticaal volgen. Daardoor is er voor ontwikkelaars en fabrikanten dus genoeg ruimte voor experimentatie.