Ingebouwde gyroscoop

De headset heeft een 1000Hz high-performance IMU-sensor die ongewenste vertragingen in het beeld moet reduceren. Hij wordt aangesloten via een usb type-c poort. De virtual realitybril heeft een ingebouwde gyroscoop, accelerator en magnetometer, zaken die je ook in smartphones tegenkomt.


Nabijheidssensor voor pauzeren

LeEco belooft dankzij die toevoegingen een overweldigende 360 graden-beleving in de virtual reality-wereld. Voor de besturing is het handig dat aan de zijkant een nabijheidssensor zit. Als je daar in de buurt zwaait met je hand dan pauzeert de bril automatisch en op dezelfde wijze kan de film of game ook weer worden voortgezet.


Precieze lens

De bril kijkt naar het scherm van de Le Pro 3 met een zeer precieze lens. En met die laatste toevoeging was de presentatie alweer voorbij.


LeEco

LeEco verkoopt in Nederland geen producten. Je kunt er echter wel aankomen. De indrukwekkende LeEco Le Pro 3 is al voor te bestellen bij deze Chinese webwinkel, en de Explore VR zal daar ook binnenkort te koop zijn.

Over de LeEco-telefoons hebben wij al het een en ander geschreven op zustersite Tabletsmagazine. De Le Pro 3 is het laatste product van deze fabrikant. Deze telefoon heeft een 5,5-inch scherm en draait op een Snapdragon 821-processor.