Lenovo kondigt tijdens de CES-beurs in Las Vegas zijn eerste Windows Holographic vr-bril aan, die geschikt is voor Windows 10. De bril zou minder zwaar moeten zijn dan PlayStation VR en ongeveer 300 euro moeten gaan kosten.

Windows Holographic vr-bril van Lenovo

Lenovo heeft aan de Amerikaanse pers een prototype van de eerste Windows Holographic vr-bril van het bedrijf laten zien. Deze bril moet iets kleiner en lichter zijn dan concurrerende brillen als de HTC Vive en Oculus Rift en ongeveer 350 gram wegen (tegenover 555 gram van de Vive). Daarmee lijkt het apparaat meer de kant op te gaan van de PlayStation VR (review). De lenzen zitten ook voor de ogen van de gebruiker, net zoals in die vr-bril. De twee schermen aan boord beschikken over een hoge resolutie van 1.440 bij 1.440 pixels.

De vr-bril zal geen externe camera gebruiken voor het bijhouden van de bewegingen van de drager en in plaats daarvan steunen op middelen aan boord van de headset. Lenovo zal zelf geen controllers of iets dergelijks gaan uitbrengen voor de hardware en zou sterk willen gaan leunen op thirdparty-ondersteuning. Elke app uit de Windows Store zou met de bril werken, in de speciale theatermodus. Ook zouden sommige HoloLens-apps werken op het apparaat. Er zitten immers twee camera's aan de voorkant, voor augmentedreality.

Lenovo maakt later meer bekend over de bril, die waarschijnlijk ergens rond de 300 euro zal gaan kosten.