Lenovo heeft in de marge van een grote presentatie, waarbij diverse tablets, phablets en smartphones werden gepresenteerd, een paar slimme sportschoenen laten zien die van alles bijhouden op fitnessgebied en sportieve prestaties.

F2 met ledlampjes

Dit product, de F2, is nog niet op de markt. De sportschoenen zijn voorzien van ledlampjes in de zolen en een Intel-processor, die bijhoudt hoeveel stappen je zet, en ook de verbruikte calorieen meet. Omdat daadwerkelijk elke stap wordt geteld, is het een betrouwbare stappenteller, vindt Lenovo. Beter dan eentje om je arm.

Lenovo smart shoes f2 b

Games

Lenovo heeft ook een softwareplatform ontwikkeld met games die met de schoenen samenwerken. Trek ze aan, kijk naar een beeldscherm en laat je voeten het werk doen dat nodig is om in het spel ergens te komen door erheen te lopen, ergens op te springen enzovoorts. Alle schoenbewegingen worden in het spel opgenomen, zodat het net lijkt alsof je er zelf al hoppend en springend in zit.

Slimme sportschoenen met gevoel

Deze F2-schoenen lijken een stuk serieuzer dan een paar slimme sportschoenen die Lenovo een jaar geleden presenteerde. Die waren bedoeld om je stemming te bepalen en weer te geven. Boos, verdrietig, blij of gelukkig moest allemaal door die schoenen worden vastgelegd. De nieuwe F2-serie zal het wellicht beter doen op de markt, vooral onder fitness-fans die hun sportieve prestaties heel precies willen vastleggen, of gamers die wat aan hun gewicht willen doen.