Lenovo zou op dit moment achter de schermen werken aan een nieuwe versie van zijn smartglasses, die niet in Europa is uitgebracht. Over de opvolger wordt gezegd dat hij even prijzig en grof wordt als zijn voorganger, die 1250 dollar kost.

Lenovo's nieuwe smartglasses: even duur, even grof

Vorig jaar verraste Lenovo de markt ineens door zijn eigen smartglasses op de markt uit te brengen. De speciale bril werd gelanceerd met een partner, Vuzik, en vereiste van de drager dat zij een plastic doos aan de zijkant van hun bril moesten dragen, die aangesloten is op de bril in kwestie. Het apparaat heet de Lenovo M100 en is niet in Europa uitgebracht, aangezien de bril alleen in China verkrijgbaar is. Wanneer je de prijs omrekent naar dollars, dan kost de bril je zo'n 1250 dollar, wat hier in Europa neerkomt op meer dan 1100 euro.

Nu schijnt Lenovo, vooral bekend van zijn convertible tablets en tablets met een projector aan boord, aan een nieuwe versie van de smartglasses te werken, eentje die net zo duur en net zo grof gaat worden als zijn voorganger. Wat de specs van het apparaat zouden zijn, is helaas niet bekendgemaakt. Wel circuleert het verhaal dat ook deze slimme bril zijn weg niet gaat vinden naar Europa en alleen in China wordt uitgebracht, maar het blijft desondanks interessant om de ontwikkelingen rondom deze bril in de gaten te houden.

Al is het maar om te zien wat concurrenten van Google kunnen doen met hetzelfde idee als de Google Glass. Maar met de berichten dat de apparaten zo duur en grof blijven, hebben we weinig hoop op een rooskleurige toekomst.