Lenovo heeft tijdens de persdagen voor de IFA-beurs in Berlijn haar nieuwe augmentedrealityheadset onthuld, voor lightsabergevechten. Mocht je dus een fan zijn van Star Wars, dan komt er straks speciaal voor jou een speciale bril voor augmented reality uit.

Levono's augmentedrealityheadset voor lightsabergevechten

Vorige maand bracht Lenovo een teaser uit voor een augmentedrealitybril, waar Star Wars-fans ongetwijfeld kippenvel van hebben gekregen. Twee dagen voordat de IFA officieel van start gaat (nu zijn er de persdagen) kondigt het bedrijf haar Star Wars-augmentedrealityheadset aan. De headset zelf heet de Mirage en wordt gebundeld met een lightsabercontroller en een tracking beacon. De bedoeling is dat je in augmented reality het gevecht aan gaat met grote Star Wars-slechteriken, zoals Kylo Ren en Darth Vader.

Maar je kunt ook andere games spelen op de augmentedrealityheadset. Maar zoals het er nu naar uitziet, hebben die games wel iets te maken met Star Wars. Zoals Strategic Combat, waarin je de Rebel forces leidt tegen een gevecht op de grond, op grote schaal. Ook kun je Holochess spelen, een game die Star Wars-filmliefhebbers ongetwijfeld nog kennen. Schaken, maar dan anders. In de headset moet je een smartphone schuiven en de bundel wordt geleverd met alle benodigde kabels. Zorg er wel voor dat je smartphone wordt ondersteund.

Prijs en beschikbaarheid

De headset komt in november naar Nederland, voor een prijs van 299 euro.