Tijdens de CES 2018 heeft Lenovo een nieuwe vr-headset onthuld. Het gaat om de standalone Lenovo Mirage Solo met Daydream. Daydream is het virtual reality-platform van Google, dat is geïntegreerd in Android 7.1 Nougat en hoger. De Mirage Solo van Lenovo is de eerste standalone Daydream-headset. Je hebt geen smartphone of computer nodig om de vr-bril te laten werken.

Lenovo Mirage Solo

Volgens Lenovo is de Mirage Solo met Daydream een zeer laagdrempelige manier om ervaring met virtual reality op te doen. De headset werkt geheel draadloos. De Lenovo Mirage Solo draait op de Qualcomm Snapdragon 835-processor en heeft 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen. Ook is er ruimte voor een microSD-kaart. Speakers zijn niet aanwezig, dus je hebt een hoofdtelefoon nodig om geluid te horen. Deze kun je plaatsen in de 3,5mm-aansluiting. Je ziet door de headset een beeld van 110 graden op het 5,5-inch QHD-display.De Mirage Solo is echt een standalone vr-headset, want er zijn geen externe camera's of sensoren nodig. Dit komt door de integratie van Google's WorldSense-technologie, waardoor jouw bewegingen direct op het scherm getoond kunnen worden. Per ongeluk vallen over een kabel als je wegduikt door een virtuele gebeurtenis zal niet meer gebeuren. Een verschijning is niet bekend, behalve dat de vr-headset ergens in het tweede kwartaal van 2018 moet verschijnen. Volgens Engadget zal het een verkoopprijs onder de 400 dollar krijgen.

Lenovo Mirage Camera

Je kunt jouw virtual reality-avonturen vastleggen met de Lenovo Mirage Camera met Daydream. Deze camera heeft technologie die nodig is om foto's en video's in 3d vast te leggen. De camera heeft een dubbele fisheye-lens van 13 megapixel met een gezichtsveld van 180 graden. De camera stelt je in staat om je eigen virtual reality-content te maken. De foto's en video's kun je uploaden en bekijken op de Mirage Solo of een andere vr-headset.

Lenovo New Glass C220

Lenovo stapt in de wereld van de smart glasses met de New Glass C220. De bril herkent en identificeert objecten door AI-technologie. Door het ene oog zie je de wereld met augmented reality-technologie, terwijl het andere oog de echte wereld blijft zien. De New Glass C220 is ontwikkelt voor verschillende leer- en werkscenario's. Zo kun je zelf aan de slag met aanwijzingen en instructies om bijvoorbeeld een reparatie te kunnen uitvoeren of het oplossen van problemen.