Lenovo heeft tijdens een presentatie in China de Magic View-smartwatch aangekondigd: een smartwatch met een extra scherm op de band. De fabrikant noemt de techniek Virtual Interactive Display en biedt, volgens Lenovo, veel mogelijkheden.

Lenovo's Magic View: een dual-screen smartwatch

Tijdens een presentatie in China heeft de Chinese fabrikant Lenovo een concept getoond voor een opmerkelijke smartwatch: de Magic View. De Lenovo Magic View is een smartwatch met twee schermen. Op je pols bevindt zich een normaal, circulair display en aan de zijkant, tussen de armband en het scherm in, zit nog een klein, vierkant display. Dat schermpje maakt gebruikt van een techniek die Lenovo omgedoopt heeft tot Virtual Interactive Display en kan, volgens de fabrikant, beelden tot twintig keer groter laten zien.

Lenovo claimt dat dit tweede scherm helpt gebruikers een irritant obstakel te overwinnen. Ze zouden namelijk foto's en kaarten veel groter in beeld kunnen brengen, door gebruik te maken van dat tweede display. Ook zou dat extra schermpje voor extra privacy zorgen, aangezien het andere informatie kan weergeven dan op het circulaire scherm. Om dit apparaat te kunnen maken heeft Lenovo meer dan honderdtwintig nieuwe patenten moeten aanvragen: maar dan heb je in elk geval een smartwatch met de dunste touch panels.

Lenovo-concept-smartwatch

Hoe het precies allemaal werkt, is nog niet helemaal duidelijk. We moeten sterk denken aan de Nintendo DS (of Nintendo 3DS): dit apparaat heeft ook twee schermen die zowel los van elkaar kunnen functioneren. Werken ze samen, dan zijn ze in staat grotere beelden te produceren dan wanneer de schermen los van elkaar werken. Mocht de Magic View ongeveer met dezelfde ideeën werken, dan kan het nog wel eens leuk uitpakken. Er is overigens met geen woord gerept over een releasedatum of prijs, dus dat is nog even afwachten.