Lenovo laat tijdens CES 2017 weten nog steeds te werken aan een eigen augmentedreality-bril die te vergelijken zou zijn met Google Glass. De bril bestaat uit twee onderdelen, namelijk de Glass Unit en de Pocket Unit. Het apparaatje wordt de New Glass C200 genoemd.

New Glass C200: Google Glass-achtig product van Lenovo

Google Glass mag dan wellicht geen commercieel succes zijn, toch gaat Lenovo door met het ontwikkelen van een eigen product. Het eerste prototype is enkele jaren geleden al tentoongesteld en tijdens CES 2017 neemt de fabrikant opnieuw een versie mee, genaamd de New Glass C200. Dit is een wearable die door middel van kunstmatige intelligentie een extra laag bovenop de werkelijkheid kan presenteren (augmentedreality). De New Glass C200 bestaat uit twee onderdelen: Glass Unit (de bril) en Pocket Unit (de processor voor de bril).

De bril weegt volgens Lenovo slechts zestig gram. De processor is ook bedoeld als koppelingsapparaat tussen de bril en de smartphone, waardoor er informatie over en weer kan worden gedeeld. De C200 is in staat om direct fysieke objecten te vermengen met digitale lagen. Zo kun je bijvoorbeeld iets in elkaar zetten door de instructies bovenop het echte object te plaatsen. In totaal zouden er zo'n twintig objecten kunnen worden herkend. Het is vooralsnog niet bekend wanneer het product op de markt uit komt -- als dat al gaat gebeuren...