Apple heeft kennelijk moeite om de vraag naar de nieuwe Apple Watch Series 2 bij te benen. De meeste versies van deze nieuwe smartwatch hebben levertijden van 5 tot 7 weken.

Lange levertijden Apple Watch Series 2

Niet alle Series 2-smartwatches van Apple hebben met deze lange levertijd te maken. Zo is de 38 mm-variant van de Apple Watch Series 2 Edition, met een kast van wit keramiek, al binnen twee tot drie weken te verwachten. De 42 mm variant van ditzelfde horloge doet er echter drie tot vijf weken langer over om te arriveren bij de klant.

Series 1 veel sneller in huis

De meest eenvoudige Series 2-smartwatch doet er twee tot drie weken over om bij de klant te komen. Dat is de witte Series 2 met een zilverkleurige kast en een wit siliconen bandje. Wil je echter de Series 1 die er precies zo uitziet, maar grofweg dezelfde hardware heeft als de allereerste Apple Watch, dan heb je hem al binnen een dag in huis.

De Series 1-horloges moeten niet worden verward met de originele Apple Watch, die nu voor nog eens honderd euro minder in veel winkels ligt (zie onderaan dit artikel). Series 1 zijn wel degelijk nieuwe horloges, met dezelfde vernieuwde processor als de Series 2. Ze bezitten alleen minder features dan de Series 1.

Keramiek

Datzelfde verschil tussen de Series 1 en Series 2-versies is ook te zien bij veel andere kleuren. Wie zich tevredenstelt met de Series 1, heeft zijn smartwatch binnen een werkdag in huis, en is ook nog eens honderd euro goedkoper uit. De Apple Watch Series 1 kost in de meeste gevallen 369 euro, de Series 2 469 euro. De Edition van keramiek is vanaf 1469 euro te krijgen.

Nike

Apple meldt dat de Nike-sporthorloges pas eind oktober te krijgen zijn. Die kunnen nu alleen nog maar worden voorbesteld.