LG heeft laten weten dat de G Watch R in de toekomst wordt voorzien van WiFi-ondersteuning, die via een onderhoudsupdate wordt toegevoegd. Op dit moment rolt de Android Wear 5.1.1-update uit die het mogelijk maakt smartwatches aan het WiFi-netwerk te koppelen.

WiFi-ondersteuning voor de LG G Watch R

Er is al veel gezegd over de WiFi-ondersteuning voor het Android Wear-platform en de meeste berichten daarover zijn positief. LG G Watch R-eigenaars kijken echter een beetje beteuterd toen ze erachter kwamen dat hun smartwatch op dit moment nog geen WiFi-ondersteunt: een ontdekking die werd gedaan nadat de update bij de eerste mensen aankwam. Dit zorgde voor wat speculatie op het internet: dit horloge zou geen WiFi-ondersteuning krijgen. Maar wat blijkt? LG reageert op die geruchten en zegt dat die er wel aan komt.

De LG G Watch R heeft namelijk de benodigde componenten onder de motorkap, waardoor het voor de fabrikant van het horloge mogelijk wordt toch die WiFi-ondersteuning in te bouwen. Eerder werd er gedacht dat die componenten niet aanwezig waren, omdat de voorganger van de G Watch R, de G Watch, ook geen WiFi-chip heeft. Het is vooralsnog niet duidelijk op welk moment we de update krijgen (derde kwartaal is een periode van vier maanden) en wie hem uitgeeft: wellicht dat LG dit zelf gaat doen, maar Google zou ook kunnen helpen.

Android Wear heeft van Google flink wat verbeteringen meegekregen. Zo is er nu volledige ondersteuning voor WiFi-netwerken. Dit houdt in dat je niet per se een smartphone gekoppeld moet hebben, je kunt ook een directe koppeling met een WiFi-netwerk leggen om van diverse functionaliteiten en applicaties gebruik te maken. Helaas is het zo dat niet alle Android-smartwatches van die functie gebruik kunnen maken, omdat die geen WiFi-chip hebben. Het is echter en helaas onduidelijk wanneer welke smartwatch de update precies ontvangt.