LG heeft officieel de LG Watch Urbane 2nd Edition aangekondigd: de eerste Android Wear-smartwatch die zelfstandig kan werken. Je hebt dus geen smartphone nodig om alles uit dit apparaat te halen.

Dit is de LG Watch Urbane 2nd Edition

LG heeft op woensdagnacht Nederlandse tijd een nieuwe versie van de LG Watch Urbane aangekondigd. Deze nieuwe versie heeft een iets groter scherm in een iets kleiner omhulsel in vergelijking met het vorige model. Het kastje van het slimme horloge is iets kleiner, omdat LG enkele hardware componenten in de armband heeft gebouwd - en dat gaat ten koste van het kunnen wisselen van die armband. In die band zit een cellulaire radio en dat houdt in dat je de smartwatch ook kunt gebruiken zonder de smartphone.

Omdat het horloge nu een dataverbinding heeft, geeft dat het een groot voordeel ten opzichte van andere smartwatches, die je wel aan je telefoon moet koppelen. Je zou zelfs met de LG Watch Urbane 2nd Edition kunnen bellen als je dat heel graag zou willen. Naast een kroonknopje is deze smartwatch voorzien van nog twee andere knoppen, die gebruikers snel toegang geeft tot de meest gebruikte features. Ook heeft de 2nd Edition een ingebouwde gps-verbinding en komt de pixeldichtheid van het scherm neer op 348 ppi.

De resolutie van het scherm is 480 bij 480 pixels. Ook kun je het horloge in combinatie met Android en iOS gebruiken. Helaas weten we nog niets over de verdere specs, releasedatum of prijs - maar die informatie verwachten we vanavond of morgenochtend.

Hier kun je meer lezen over de iOS-ondersteuning op Android Wear.

Lees hier alles over de nieuwe LG V10 premium phablet die het bedrijf eveneens heeft aangekondigd.