Tegelijkertijd met de aankondiging van Google dat Android Wear eigen mobiele internetverbindingen gaat ondersteunen laat LG weten dat de nieuwe LG Watch Urbane 2nd Edition officieel wereldwijd gelanceerd wordt. Dit is één van de eerste smartwatches die van de 3G/4G-mogelijkheid gebruikmaakt.

In onder meer de VS en Zuid-Korea wordt de smartwatch deze maand nog gelanceerd. Vanaf vandaag starten de pre-orders en vanaf 19 november wordt het slimme horloge aan klanten geleverd. In de VS krijgt de LG Watch Urbane 2nd Edition, met een tweejarig abonnement, een prijs van minimaal 449,99 dollar mee. Wanneer het horloge naar Nederland komt is nog niet bekend.

Naast de 4G-functie beschikt de LG Watch Urbane 2nd Edition over een 1,38-inch rond display met een 480 bij 480 pixels resolutie, en een 570mAh accu waarmee je ongeveer 2 dagen vooruit moet kunnen. Het frame is voorzien van drie fysieke knoppen aan één zijde, waarmee genavigeerd kan worden door Android Wear.

Het kastje van het slimme horloge is iets kleiner dan zijn voorganger, omdat LG enkele hardware componenten in de armband heeft gebouwd – en dat gaat ten koste van het kunnen wisselen van die armband. In die band zit een cellulaire radio en dat houdt in dat je de smartwatch ook kunt gebruiken zonder de smartphone.