LG heeft vorige week een patent toegewezen gekregen waar we uit op kunnen maken dat het bedrijf een idee heeft voor een telefoon/smartwatch-hybride. De telefoon in kwestie zou helemaal om je pols gevouwen kunnen worden.

De telefoon/smartwatch-hybride van LG te zien in patent

Dat een bedrijf een patent heeft, wil natuurlijk niet zeggen dat het er ook daadwerkelijk iets mee gaat doen. Maar dit patent van LG is wel heel opvallend: het bedrijf heeft namelijk het idee je telefoon zo buigzaam te maken, dat je hem om je pols kunt slaan en kunt gebruiken als smartwatch. We weten dat Samsung inmiddels ook bezig is met buigbare smartphones, maar we hebben dit nog niet eerder voorbij zien komen. Je buig de smartphone aan beide kanten (boven- en onderkant) naar achter, op een speciale band.

lg-patent-smartphone-smartwatch

Die speciale band is een soort dock, die dus fungeert als horlogeband. Smartphones vandaag de dag hebben vaak een scherm van vijf tot zes inch, dus je zou dan wel met een enorme smartwatch rondlopen. Onduidelijk is nog hoe de telefoon op de band wordt bevestigd, maar een simpele magneet zou voldoende moeten zijn (ervan uitgaande dat die niet de batterij leeg slurpt, dan). LG heeft al een smartphone met een ietwat gebogen scherm: de LG G Flex 2. Wellicht is dit slechts een voorproefje van wat we van de fabrikant mogen verwachten.

Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de mate van consumentenelektronica nog niet gereed is voor dit soort apparaten, dus het kan nog een flinke tijd duren voordat we zoiets als dit in de praktijk tegenkomen (en dan zeuren de mensen nu al over het formaat van de Apple Watch...). Ook is het zo dat nog geen van de smartwatch-fabrikanten met een dergelijk design op de proppen is gekomen, dus wellicht is het zo dat LG slechts een idee vastlegt, zodat anderen er niet mee vandoor kunnen gaan. Desondanks is het interessant om te zien.