LG heeft een kleine biometrische sensor aangekondigd, die in de toekomst zowel in wearables als in smartphones terecht kan komen, aldus het bedrijf. De sensor kan je hartritme, stresslevels en zuurstofverzadiging meten.

LG Innotek's biometrische sensor voor wearables en meer

Onduidelijk is nog in welk product we de sensor gaan zien, maar LG heeft een nieuwe, kleine biometrische sensor aangekondigd die uiteindelijk kan eindigden in zowel wearables als smartphones. De sensor is gemaakt door Innotek, de onderzoeksafdeling binnen de fabrikant. Over de G5-smartphone is inmiddels al een hoop bekend (zoals je kunt lezen op Tablets Magazine), maar onduidelijk is nog of dit hulpmiddel in de mogelijke phablet verwerkt zal worden. Wellicht dat de sensor nét te laat in productie is gegaan...

De kleine sensor is slechts één millimeter dun, maar bevat wel een fotodiode, vijf led-lampjes en een geïntegreerde circuit en is in staat om je hartslag, stresslevels en zuurstofverzadiging te meten. Daarnaast is de nieuwe bio-sensor van LG ook nog een energiezuiniger en accurater dan soortgelijke producten die nu al verkrijgbaar zijn. En dat betekent dat we in de toekomst dus dunnere apparaten mogen verwachten die ook energiezuiniger zijn. Het is nu wachten op de eerste producten die deze kleine biometrische sensor gaan bevatten.