LG heeft tijdens Mobile World Congress 2016 twee virtual reality-producten aangekondigd, namelijk de 360 VR en de 360 Cam. De eerstgenoemde is een virtual reality-bril, terwijl de tweede een 360-graden camera is voor vr-video's.

Dit is de LG 360 VR

Naast de aankondiging van de LG G5, zien we ook dat de fabrikant de 360 VR heeft aangekondigd. Dit is een virtual reality-bril die werkt met een G5, maar niet zoals dat bij de Samsung Gear VR werkt. Je schuift de smartphone dus niet in de bril, maar koppelt beide apparaten aan elkaar met een usb-kabel. Je kunt de virtual reality-bril dus eigenlijk zien als een soort extern scherm voor de G5. Het apparaat weegt 118 gram en heeft een pixeldichtheid van 639 ppi. Helaas heeft de fabrikant verder geen details over de bril bekendgemaakt.

Wel weten we dat de bril alleen werkt met de G5-smartphone, waar je hier meer over kunt lezen. De 360 VR gebruikt die smartphone als processor en bron van energie. In de bril zitten lenzen, geluidsdempers en een sensor die het scherm automatisch aan- en uitschakelt. Verder zijn er twee knoppen aanwezig (OK en Terug). Hoe je door menu's navigeert, is momenteel niet bekend. LG heeft wel laten weten dat de 360 VR compatibel is met Google Cardboard-apps, dus er moet ook ergens een accelerometer aanwezig zijn in de hardware.

lg-360-cam

Dit is de LG 360 Cam

Ook kondigde de fabrikant een 360-graden camera aan, die foto's kan maken in - je raadt het al - 360 graden, met één druk op de knop. De gemaakte foto wordt meteen naar je smartphone verstuurt, zodat je hem direct kunt bekijken. Ook zijn er fish eye-lenzen beschikbaar die foto's kunnen maken in 2K en neem je audio op in 5.1 surround sound. Helaas heeft LG niet bekendgemaakt wat de releasedatum of prijs is.