De Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft de merknaam Watch Urbane Luxe laten vastleggen; werkt LG aan nog een veel luxere smartwatch? En dat terwijl de LG Watch Urbane eigenlijk al in de markt werd gezet als een luxueuze smartwatch.

LG Watch Urbane Luxe-merknaam geregistreerd

De Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft een opvallende merknaam geregistreerd, namelijk Watch Urbane Luxe. Opletten lezers trekken direct een wenkbrauw omhoog, want was de Watch Urbane al niet gepositioneerd als een slim horloge in luxe vorm? Ja, dat is zeker het geval, maar dat weerhoudt LG er mogelijk niet van om met een luxere versie van de luxueuze smartwatch op de proppen te komen. Het kan echter ook betekent dat LG de merknaam gewoon veilig wil hebben, zodat niemand ermee aan de haal gaat.

Desondanks doet het gerucht nu toch de ronde dat LG, bekend van smartphones, tablets en wearables, toch werkt aan een nieuw model van de Watch Urbane. En omdat we te maken hebben met de naam Urbane, wordt er ook al geroepen dat het horloge een rond scherm krijgt, van metaal wordt en geen goedkope leren banden krijgt. Maar waar de term Luxe dan op slaat binnen de onlangs vastgelegde merknaam? Daar hebben we nog geen idee van. Misschien wordt de kroonknop aan de zijkant voorzien van Swarovksi-kristallen - het kan van alles zijn.

Ondertussen is de LG Watch Urbane al in Nederland te koop. Het slimme horloge draait op Android Wear van Google en beschikt over een Snapdragon 400-processor, 512MB aan werkgeheugen en maar liefst 4GB aan intern geheugen. Het p-oled-scherm, die extra p staat voor plastic, heeft een diameter van 1,3 inch en een resolutie van 320 bij 320 pixels. Ook heeft het een 410mAh-batterij. De band die je erbij krijgt een standaard leren variant, maar je kunt in principe elke horlogeband van 22 mm breed gebruiken voor het horloge.