Steeds meer fabrikanten betreden de wearables-markt met een eigen smartwatch en ook LG Electronics kon daardoor niet meer achterblijven. Het bedrijf presenteert officieel de LG Watch Urbane: een luxueuze smartwatch.

De LG Watch Urbane: een luxueuze smartwatch

Wanneer je ziet dat het gros van je concurrenten een eigen smartwatch of andere wearable uitbrengen, dan kun je niet meer achterblijven. Dat moet LG gedacht hebben toen het de LG Watch Urbane ontwikkelde: een luxueuze smartwatch die gemaakt is voor de welvarende burger, eentje die ook van een goed design houdt. Het slimme horloge is qua features precies hetzelfde als de LG G Watch R, met zijn 1,3 inch-display, 512MB aan werkgeheugen en batterijkracht van 410mAh.

lg-watch-urban-groot

Dit slimme horloge beschikt tevens over een hartslagmeter, die naast het meten van de hartslag ook is staat is het gemiddelde daarvan vast te stellen. En het feit dat de smartwatch zowel waterdicht als stofvrije is, gecombineerd met die hartslagmeter, maakt het een prima smartwatch die je kunt dragen wanneer je bijvoorbeeld vaak hardloopt. Hoewel de LG Watch Urbane natuurlijk qua functies lijkt op de LG G Watch R, is dat qua design niet zo. Deze smartwatch oogt een stuk stijlvoller, met zijn roestvrije stalen body in de kleuren goud en zilver.

De band die er erbij krijgt, waarmee je de smartwatch om je pols kunt binden, is een standaard leren variant. Maar je kunt gelukkig zelf bepalen met wat voor band je wil rondlopen, aangezien het mogelijk is om elke 22 mm brede horlogeband te gebruiken voor de LG Watch Urbane. Dit moet de Urban nog verder wegzetten van de sportieve LG G Watch R, die echt als gadget in de markt is gezet. LG wil met de Watch Urbane ervoor zorgen dat smartwatches het niveau gadget ontstijgen en wil bereiken dat we deze apparaten in ons dagelijkse leven gaan gebruiken.