Sinds begin dit jaar zien we heel wat smartwatches op de markt verschijnen maar de meeste modellen komen met een accuduur die nogal te wensen overlaat. Zo kun je vaak maar een dag tot enkele dagen vooruit op een enkele lading. LG heeft nu een accu ontwikkeld die de batterijduur moet verbeteren.

LG Chem, een onderdeel van de Koreaanse fabrikant dan verantwoordelijk is voor onder meer accu's, heeft een zeshoekige accu ontwikkeld. De speciale vorm laat fabrikanten de accu beter in smartwatches plaatsen en moet de accuduur verlengen. Volgens LG is er 25 procent meer capaciteit beschikbaar in de nieuwe accu, of kun je vier uur langer met je slimme horloge vooruit, maar een totale capaciteit wordt niet vermeld.

LG geeft aan dat we de accu in de tweede helft van dit jaar in de eerste smartwatches kunnen verwachten maar voor welke fabrikant LG deze variant uitbrengt is niet bekend. Het zou echter niet om LG zelf of Apple gaan, in ieder geval om een fabrikant die met een ronde smartwatch komt. Volgens de laatste geruchten zouden zowel Samsung als Motorola aan een smartwatch met een rond scherm werken.