Als we de geruchten mogen geloven dan werkt LG momenteel aan een nieuwe smartwatch. Dit slimme horloge moet de naam LG Watch TimePiece gaan dragen en worden voorzien van Wear OS, het besturingssysteem dat voorheen bekendstond als Android Wear. Ook moet de smartwatch een langere accuduur gaan krijgen. Uiteraard heeft LG niet gereageerd op de geruchten.

LG Watch Timepiece onderweg - gerucht

LG werkt naar verluidt aan een nieuwe smartwatch, genaamd LG Watch Timepiece. Dit slimme horloge draait, volgens de geruchtenmakers, op Wear OS, het besturingssysteem voor smartwatches dat eerder Android Wear genoemd werd. Het horloge zou vandaag aangekondigd kunnen worden door de Zuid-Koreaanse fabrikant. De smartwatch zou niet alleen waterdicht zijn, maar ook beschikken over hybride functies. Er zouden mechanische wijzers aanwezig zijn, terwijl je toch, op het scherm, apps en wijzerplaten kunt gebruiken.

De accuduur zou het belangrijkste zijn, echter. Naar verluidt is het zo dat de LG Watch Timepiece honderd dagen kan doen met een volgeladen accu, maar daarvoor moet je wel Wear OS helemaal hebben uitgeschakeld. Mocht je accu, van 240 mAh, toch leeg zijn door Wear OS, dan kun je het horloge alsnog vier dagen zonder slimme functies gebruiken. Het scherm van de Timepiece zou 1,2-inch groot zijn. De resolutie bedraagt 320 bij 320 pixels. Onder de motorkap zit 768 MB aan werkgeheugen, evenals de Snapdragon Wear 2100-processor.

Verder zou het horloge beschikken over 4 GB aan interne opslagruimte, wifi en bluetooth 4.2.