Wanneer de LG Watch Urbane 2nd Edition in Noord-Amerika op de markt uitkomt, dan zal de smartwatch driehonderd dollar kosten. Omgerekend naar euro's komt het bedrag uit op 272 euro - maar wellicht kost het polsapparaat straks bij ons zelfs driehonderd euro.

Prijs van LG Watch Urbane 2nd Edition is bekend

LG is de eerste smartwatch-fabrikant met Android Wear als besturingssysteem die een slim horloge op de markt uitbrengt dat ook zonder een smartphone te gebruiken is en gekoppeld kan worden aan het mobiele netwerk. In Noord-Amerika verschijnt het slimme horloge al op 13 november in de winkels en telecomprovider AT&T heeft nu aangegeven dat het apparaat driehonderd dollar gaat kosten. Omgerekend naar euro's komt dat neer op 272 euro, maar het zou ons niets verbazen als de prijs straks vertaald wordt naar driehonderd euro.

Alle specificaties van de LG Watch Urbane 2nd Edition

Afmeting 44.5mm x 14.2mm
Kleuren Zwart, blauw, wit, bruin
Display 480 bij 480 pixels
Schermgrootte  1.38 inch
Schermmateriaal P-Oled (Plastic Oled)
Pixeldichtheid 348 ppi
Processor 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 400
 Werkgeheugen 768MB LPDDR3
 Opslaggeheugen 4GB
Batterij 570 mAh
Verbindingen WiFi, 3G, 4G, Bluetooth 4.1
OS Android Wear
Sensoren Gyroscoop, accelerometer, hartslagmeter, compas, barometer, ppg, gps
LG heeft op 29 september Nederlandse tijd een nieuwe versie van de LG Watch Urbane aangekondigd: Watch Urbane 2nd Edition. Deze nieuwe versie heeft een iets groter scherm in een iets kleiner omhulsel in vergelijking met het vorige model. Het kastje van het slimme horloge is iets kleiner, omdat LG enkele hardware componenten in de armband heeft gebouwd – en dat gaat ten koste van het kunnen wisselen van die armband. In die band zit een cellulaire radio en dat houdt in dat je de smartwatch ook kunt gebruiken zonder de smartphone.