Je hebt ze vast voorbij zien komen; de testrapporten van de bekende website iFixit. Dit bedrijf haalt gadgets uit elkaar om ons te vertellen of we de betreffende gadget eenvoudig of lastig zelf kunnen repareren. Onlangs heeft de website de nieuwe LG Watch Urbane getest en deze smartwatch lijkt de uitzondering op de regel te zijn.

De afgelopen weken heeft iFixit diverse smartwatches uit elkaar gehaald en gekeken naar de mogelijkheden voor consumenten om zelf bijvoorbeeld een accu of display te vervangen. De conclusie was bij veel smartwatches duidelijk; zelf aan de slag gaan levert in de meeste gevallen alleen maar problemen op. Ook de Apple Watch bleek nagenoeg onmogelijk zelf te repareren.

Maar, er zijn uitzonderingen. Zo blijkt deze week uit het testrapport van iFixit dat de LG Watch Urbane relatief eenvoudig zelf te repareren is. Het enige 'lastige' is het middels warmte loshalen van de lijm aan de achterzijde, daarna kun je bij ondermeer het moederbord en de batterij. Het display is een klein risico. Dit zit namelijk vast aan het glas.

De LG Watch Urbane verschijnt deze week nog in Nederland. Het horloge wordt slim in de markt gezet door zijn zakelijke uiterlijk. Het is een smartwatch die draait op Android Wear, het besturingssysteem van Google voor smartwatches, en beschikt over een Snapdragon 400-processor, 512MB aan werkgeheugen en maar liefst 4GB aan intern geheugen. Het p-oled-scherm, die extra p staat voor plastic, heeft een diameter van 1,3 inch en een resolutie van 320 bij 320 pixels. Ook heeft het een 410mAh-batterij.