LG heeft woensdag bekendgemaakt dat de smartwatch LG Watch Urbane vanaf 8 mei in Nederland te koop is, voor een prijs van 349 euro. Het slimme en zakelijke horloge met daarop Android Wear geïnstalleerd, is nu al vooruit te bestellen.

LG Watch Urbane begin mei te koop in Nederland

Vanaf 8 mei is hij in Nederland verkrijgbaar: de LG Watch Urbane. Het slimme horloge wordt slim in de markt gezet door zijn zakelijke uiterlijk. Het is een smartwatch die draait op Android Wear, het besturingssysteem van Google voor smartwatches, en beschikt over een Snapdragon 400-processor, 512MB aan werkgeheugen en maar liefst 4GB aan intern geheugen. Het p-oled-scherm, die extra p staat voor plastic, heeft een diameter van 1,3 inch en een resolutie van 320 bij 320 pixels. Ook heeft het een 410mAh-batterij.

Tevens wordt de LG Watch Urbane de eerste smartwatch met Android Wear die de nieuwe update gaat krijgen. Zo is er nu volledige ondersteuning voor wifi-netwerken. Dit houdt in dat je niet per se een smartphone gekoppeld moet hebben, je kunt ook een directe koppeling met een wifi-netwerk leggen om de functionaliteiten en applicaties te gebruiken. Ook is het zo dat notificaties nu ook als pop-up in beeld komen, net zoals dat het geval is op je Android-smartphone of -tablet met Lollipop, en ben je in staat lettergroottes aan te passen.

De band die er erbij krijgt, waarmee je de smartwatch om je pols kunt binden, is een standaard leren variant. Je kunt echter zelf bepalen met wat voor band je wil rondlopen, aangezien het mogelijk is om elke 22 mm brede horlogeband te gebruiken voor de smartwatch. Dit moet de Urban nog verder wegzetten van de sportieve LG G Watch R, die echt als gadget in de markt is gezet. LG wil met de Watch Urbane ervoor zorgen dat smartwatches het niveau gadget ontstijgen en wil bereiken dat we deze apparaten in ons dagelijkse leven gaan gebruiken.