De mixedrealityheadset van LG zou technologie aan boord kunnen krijgen die de ogen van de drager kan volgen. Het bedrijf heeft daarvoor een patent in huis. Een headset op basis van mixed reality maakt gebruik van zowel virtual als augmented reality en kan daardoor verschillende mogelijkheden presenteren.

Mixedrealityheadset van LG volgt mogelijk ogen

LG werkt achter de schermen aan een mixedrealityheadset, die virtual en augmented reality combineert in één bril. Dit weekend verscheen in het nieuws dat het bedrijf nu een patent in handen heeft waaruit op te maken valt dat de bril in kwestie mogelijk in staat zal zijn om de ogen van de drager te volgen. Aan de binnenkant zit een camera die de pupil van de persoon kan volgen. Op basis van de locatie van de pupil, kan de headset bepalen welk gedeelte van het scherm scherp moet zijn, waardoor elders de resolutie en helderheid omlaag kan.

Het patent werd al in augustus 2017 ingediend en kwam op 1 maart 2018 aan het licht. De technologie kan worden gebruikt voor augmented en virtual reality, dus ook voor mixed reality. De mixedrealityheadset van LG beschikt over twee oled-schermen met een minimale resolutie van 1.440 bij 1.280 pixels, en een beeldverversing van 90Hz. Ook is er melding gemaakt van 500 pixels per inch, waardoor er een scherp beeld kan ontstaan. Mogelijk gaat de vr-bril LG UltraGear VR heten en moeten gebruikers hem koppelen aan een krachtige computer.