LG heeft laten weten momenteel te werken aan een nieuwe smartwatch, met daarin de kersverse en nog maar net aangekondigde Snapdragon Wear 2100-chip. Waarschijnlijk wordt dit één van de eerste smartwatches met de nieuwe SoC-chipset.

LG werkt aan een Snapdragon Wear 2100-smartwatch

De nieuwe Qualcomm Snapdragon Wear 2100-chip is nog maar net aangekondigd, of LG maakt van de gelegenheid gebruik zijn komende smartwatch alvast aan te kondigen. De nieuwe SoC van Qualcomm is volgens het persbericht dertig procent kleiner en 25 procent efficiënter in vergelijking met de Snapdragon 400-processor. Wanneer de nieuwe smartwatch van LG zal verschijnen, is op moment van schrijven helaas nog niet bekend. Ook hebben we nog helemaal geen details omtrent het nieuwe slimme horloge van het bedrijf.

Onderdirecteur van wearables bij LG Electronics, David Yoon, zegt er het volgende over:

We are delighted about Qualcomm Technologies’ next generation wearable plans, are planning to extend our collaboration with the new Qualcomm Snapdragon Wear 2100 processor, and look forward to launching new smartwatches and other wearable devices that bring new and innovative use cases to consumers later this year.

De verwachting is, verrassend, dat deze smartwatch smaller zal zijn en langer meegaat op een volle batterij. De kans is ook aannemelijk dat het Snapdragon Wear 2100-horloge op Android Wear van Google gaat draaien.