LG wil graag vier merknamen die betrekking hebben op smartwatches in handen krijgen, evenals een merknaam voor een betaaldienst die waarschijnlijk op een slim horloge te gebruiken zal zijn. De toekomstplannen van het bedrijf op gebied van smartwatches zijn helaas niet bekend.

Vier merknamen voor LG

Consumentenelektronicafabrikant LG heeft gisteren vier merknamen willen vastleggen binnen Europa, die allemaal te maken hebben met (onaangekondigde) smartwatches. De namen luiden als volgt: Watch Style, Watch Pro, Watch Force en Watch Sole. Deze namen komen redelijk overeen met de eerder gelanceerde slimme horloge van het bedrijf, waar de term 'watch' ook in voor komt. Helaas is er niets over de toekomstplannen van het bedrijf bekend, maar het lijkt er dus op dat LG achter de schermen werkt aan nieuwe horloges.

In de patentaanvragen staat verder te lezen dat de slimme horloges aan smartphones gekoppeld kunnen worden en zodoende data kunnen uitwisselen. Naast de bovenstaande merknamen, wil LG ook graag Watch Pay laten vastleggen. In de aanvraag staat te lezen dat dit een mobiel betaalsysteem zal zijn voor smartphones en smartwatches, waarschijnlijk om te kunnen concurreren met Apple Pay en Samsung Pay. Uiteraard heeft de fabrikant zelf nog niets naar buiten gebracht over de eventuele beschikbaarheid van mogelijk vier nieuwe watches.