LG heeft laten weten de Watch Urbane 2nd Edition nog niet vergeten te zijn. De smartwatch met Android Wear verschijnt in de tweede helft van 2016. Waarschijnlijk zal het dan een smartwatch worden die er anders uitziet of die krachtiger is, met dezelfde naam.

LG Watch Urbane 2nd Edition verschijnt in tweede helft 2016

Nee, LG is de Watch Urbane 2nd Edition nog niet vergeten. De fabrikant heeft laten weten dat de smartwatch met Android Wear in de tweede helft van 2016 zal worden uitgebracht. Dat is nog steeds een grote periode van zes maanden, maar specifieker kan het bedrijf momenteel nog niet zijn. Eerder was de 2nd Edition al wel verkrijgbaar, maar door een defect scherm moest het bedrijf de smartwatch terugtrekken. Dat is inmiddels al enkele maanden geleden, dus het werd ook wel eens tijd dat LG ons een update geeft over de stand van zaken.

Omdat er zo veel tijd tussen de aanvankelijke release en de nieuwe zit (er kan zelfs een jaar tussen zitten wanneer LG te lang wachten), is de kans groot dat de hardware van het slimme horloge van een update wordt voorzien. De smartwatch zal dan mogelijk wel dezelfde naam krijgen (al kun je je natuurlijk afvragen of dat handig is, wanneer straks algemeen bekend is dat de Watch Urbane 2nd Edition schermproblemen had). Dit had de eerste Android Wear-smartwatch moeten worden die je ook zonder smartphone had kunnen gebruiken.