Tijdens een virtual reality-beurs in Los Angeles heeft fabrikant Nvidia de Light Field Display-vr-bril gepresenteerd, die vr-beelden in 3D kan tonen. De bril maakt gebruik van een stereoscopische technologie die minder zwaar moet zijn voor het oog.

Nvidia Light Field Display: vr-bril zonder misselijkheid

Tijdens de Virtual Reality LA-beurs heeft computerfabrikant Nvidia zijn Light Field Display-bril getoond. Deze speciale vr-bril is gemaakt in samenwerking met Stanford University en stelt gebruikers in staat elk punt scherp te stellen waar ze zich op kunnen concentreren, op basis van de afstand tussen de drager en het digitale object. De naam van het project is Light Field Stereoscope. In de bril zitten twee lcd-schermen achter elkaar om een stereoscopisch diepte-effect te creëren. Elk oog krijgt zijn eigen hoek te zien.

En omdat elk oog zijn hoek te zien krijgt en de beelden dus niet plat zijn, moet dat voor minder misselijkheid en hoofdpijn zorgen. Ook zou deze techniek minder belastend moeten zijn voor het oog dan de techniek die nu beschikbaar is. Verdere details over het project zijn er nog niet, maar Nvidia en de universiteit doen wel veel onderzoek naar de technologie. Als alles gaat zoals het zou moeten gaan, dan zal deze virtual reality-bril mogelijk in 2018 voor de consument beschikbaar moeten zijn - waarschijnlijk duurder dan de Oculus Rift nu is.