HabitAware is met een opvallende nieuwe wearable op de markt gekomen; Liv. Liv moet ervoor zorgen dat mensen stoppen met nagelbijten, dwangmatig haartrekken, skin-picking en duimen. Het is 's werelds eerste slimme tracker die ervoor zorgt dat men bewust raakt van het onbewuste gedrag. Vanaf dat moment kan de gebruiker er zelf voor kiezen om te stoppen met het gedrag.

Liv is speciaal ontworpen om het specifieke gedrag van zijn gebruiker aan te pakken. Mocht je ingesteld hebben dat je erop geattendeerd wil worden zodra je met je handen in de buurt van je mond komt, dan zal de armband gaan trillen. De applicatie die bij de wearable hoort, zorgt ervoor dat je je gedrag in de gaten kunt houden. Zo zie je dus op welke momenten en hoe vaak de armband jou heeft moeten waarschuwen. Ook geeft de app je suggesties om je gedrag te kunnen vervangen met gezonder gedrag.

Liv in drie varianten leverbaar

De wearable komt in drie verschillende varianten leverbaar: Sporty voor volwassenen, Sporty voor kinderen en stylish. De sporty-varianten zijn als early bird voor 119 dollar te pre-orderen, terwijl de stylish-variant 139 dollar kost. Het is de bedoeling dat de wearables aan het eind van dit jaar verstuurd gaan worden. De retailprijs gaat 149 dollar bedragen.