Het bedrijf GreatCall probeert op crowdfundingsite Indiegogo geld bijeen te krijgen voor de Lively Wearable. Dit is een stijlvolle fitnesstracker voor ouderen, met een alarmknop.

Stappenteller

De Lively Wearable ziet eruit als een armband. Die is in twee kleurencombinaties te krijgen: zwart-zilver, en goud-wit. In een breder gedeelte zit de technologie verborgen. Het is een fitnesstracker, dus het telt de stappen van de drager. Maar de belangrijkste functie is de onzichtbare, maar toch niet te missen drukknop in het midden.

Alarmknop

Heeft grootmoeder een hartaanval of een ander acuut probleem, dan kan ze op de alarmknop drukken om de hulpdiensten en de familie direct te alarmeren. Voorgeprogrammeerde telefoonnummers worden dan gebeld. Een abonnement op de alarmservice kost bij GreatCall bijna 15 dollar per maand, de Lively Wearable zelf 99 dollar voor degenen die besluiten om de Indiegogo-campagne te steunen. In een filmpje  - hieronder te zien - wordt getoond wat het idee is achter de Lively Wearable.

Smartphone

De Lively Wearable moet verbonden zijn met een smartphone. Die moet de oudere drager dus wel bezitten, anders kan de armband niks. Via een app op de smartphone wordt de drager elke dag uitgedaagd om iets aan beweging te doen, want dat is gezond. De Lively Wearable kan bij lancering in de lente van dit jaar alleen nog verbonden worden met Androidtelefoons. Maar aan ondersteuning voor de iPhone wordt gewerkt, beloven de makers.

Indiegogo-campagne

Het is onbekend of de Lively Wearable ook in Nederland zal worden uitgebracht. Eerst moet de Indiegogo-campagne 25.000 dollar opleveren van kleine particuliere investeerders.