Logitech heeft maker van sportwearables en oordopjes Jaybird gekocht voor vijftig miljoen dollar, voor een grip op de sportwearablesmarkt. Zelf beschikt het bedrijf al over een prima audiosegment dankzij de business van Ultimate Ears.

Logitech koopt Jaybird voor 50 miljoen dollar

Logitech, vooral bekend om zijn gaming accessoires, heeft het bedrijf Jaybird gekocht. Jaybird maakt oordoppen en sportwearables en zal het Zwitserse bedrijf een aandeel op de markt voor sportwearables moeten gaan geven. Dankzij Ultimate Ears heeft de accessoiremaker al een sterke aanwezigheid op de audiomarkt, dus voor de oordoppen zal Jaybird niet gekocht zijn. In het persbericht wordt wel beweerd dat Logitech een sterkere aanwezigheid wil op de audiomarkt, maar voor een paar goede oordoppen leg je geen vijftig miljoen dollar neer.

Jaybird staat bekend om de Reign-activiteitentracker. Dit apparaat meer de variabiliteit in de hartslag om te checken hoe moe iemand is. Ook houdt het apparaat natuurlijk de bekende statistieken bij. De Logitech-bestuursvoorzitter heeft eerder al aangegeven weg te willen stappen van de gaming accessoiremarkt en zich meer te willen concentreren op wearables. Jaybird blijft overigens bestaan als een zelfstandig bedrijf, eentje die dankzij het brede distributienetwerk van zijn nieuwe eigenaar nog wel eens veel succesvoller kan worden dan voorheen.