Hoewel smartwatches geen grote impact op de wereld hebben, weerhoudt dat modemerk Louis Vuitton er niet van een smartwatch te presenteren. Dit slimme horloge wordt de Tambour Horizon genoemd en zal later verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren.

Tambour Horizon van Louis Vuitton

Hoewel sommige mensen beweren dat smartwatches geen grote impact op de wereld hebben, weerhoudt dat verschillende modemerken er niet van alsnog met nieuwe slimme horloges op de proppen te komen. Louis Vuitton is de volgende in de lijn die haar eigen Android Wear-smartwatch aankondigt: de Tambour Horizon. De smartwatch is in verschillende versies verkrijgbaar: Black, Graphite en Monogram. Ook worden er verschillende bandjes voor de slimme horloges uitgebracht, die je zonder al te veel moeite moet kunnen omwisselen.

De designers van de Tambour Horizon hebben goed gekeken naar wat Louis Vuitton in het assortiment heeft zitten en hebben designelementen overgenomen. Zo is er een reisthema aanwezig en worden er verschillende reisapplicaties aangeboden. De smartwatch heeft een formaat van 42 mm, is 12,55 mm dik en is gemaakt van roestvrij staal. De achterkant is gemaakt van saffierglas, met daarop het logo van het modemerk. Op de voorkant zit overigens ook datzelfde saffierglas, zodat je weet dat het tegen een stootje kan.

Hoe groot het amoled-scherm precies is, heeft de fabrikant niet bekendgemaakt. Wel weten we dat de resolutie 390 bij 390 pixels bedraagt. Het horloge is verder waterdicht (tot dertig meter) en kan er 22 uur over doen om de accu leeg te krijgen. De Tambour Horizon draait op Android Wear 2.0 en beschikt over bluetooth en wifi. Wanneer het apparaat uitkomt is niet bekend, maar de prijs is 240 Britse pond. Dat is omgerekend bijna 280 euro. Je kunt de Louis Vuitton-smartwatch straks koppelen aan Android- en iOS-smartphones.