Oculus heeft laten weten dat de consumenten die een Oculus Rift vooruitbestellen of later kopen, een tweede game bij de aanschaf zullen krijgen. Lucky's Tale is een virtual reality platformgame, die voor het eerst het levenslicht zag in 2014 als een demo.

Oculus Rift eigenaars krijgt een tweede gratis game

Het duurt misschien nu nog maar enkele weken voordat iedereen een Oculus Rift preorder kan plaatsen en de mensen die dat doen, krijgen niet één, maar twee games bij de aanschaf van de virtual reality-bril. De tweede game is Lucky's Tale: een third-person platformer die voor het eerst gepresenteerd werd in 2014, als demo. Je bestuurt het hoofdpersonage met een Xbox One-controller, aangezien de Touch Controllers nog even op zich laten wachten, terwijl je in het rond kunt kijken met de bril op je hoofd.

De andere game die geleverd wordt met de hardware, is de space shooter EVE: Valkyrie. Maar daarover wordt gezegd dat het echt een preorder bonus is; koop je de Rift dus op het moment dat hij al in de winkel ligt, dan krijg je alleen Lucky's Tale bij de aanschaf. Wanneer de preorder van start gaan, is nog niet echt bekend. Oprichter Palmer Luckey heeft eerder laten weten dat dit na het begin van 2016 zal gebeuren. Dat kan dus nu, maar ook over een paar weken zijn. Oculus Rift moet in elk geval in het eerste kwartaal van 2016 uitkomen.