Apple is deze week begonnen met het 'Made for Apple Watch'-programma. Het bedrijf geeft hiermee richtlijnen aan fabrikanten die accessoires voor de Apple Watch willen ontwikkelen, waaronder horlogebandjes.

Het 'Made for Apple Watch'-programma is te vergelijken met het 'Made for iPad'- en 'Made for iPhone'-programma dat we al jaren kennen. Apple lijkt zich echter met het nieuwe programma vooral te focussen op horlogebandjes van derde partijen en niet zozeer op accessoires als bijvoorbeeld docks en kabels.

Middels het programma geeft Apple fabrikanten die met horlogebandjes aan de slag willen richtlijnen over hoe een dergelijk bandje in elkaar moet steken. Zo moet het bandje bijvoorbeeld strak genoeg gezet kunnen worden om de hartslag van de drager te meten. Het horloge maakt daarbij gebruik van een speciaal soort aansluiting waardoor ook het horlogebandje aan bepaalde eisen moet voldoen. Apple geeft echter ook aan da het binnenkort zelf met zogenaamde 'lugs' komt die voor een perfecte aansluiting moeten zorgen. Hierdoor zou je in principe ook zelf een horlogebandje kunnen ontwerpen.

Op dit moment biedt alleen Apple zelf diverse horlogebandjes voor de Apple Watch aan. De verwachting is dat we snel bandjes van derden, welke waarschijnlijk ook een stuk goedkoper zijn, gaan zien.